Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 

Massagetherapie

We leven in een gejaagde maatschappij waar het dagelijks evenwicht bestookt wordt door de hectiek van alledag. Er is veel in onze maatschappij dat moet en soms moeten we zoveel, meestal van onszelf, dat we de betrekkelijkheid ervan niet meer kunnen zien.
 
We verliezen dan het contact met de werkelijkheid en ons lichaam, altijd op zoek naar balans en evenwicht,  geeft signalen af. Vitaliteit maakt plaats voor moeheid. Onze weerstand neemt af en we gaan ons minder prettig voelen. Lichamelijke ongemakken nemen toe.

Op de korte termijn is dit meestal wel te behappen, maar als de druk blijft aanhouden zal dit uiteindelijk resulteren in fysieke klachten. Fysieke klachten zijn dan de uitdrukking van jouw lichaam dat je voorbij je grens bent gegaan.

Spanningsklachten, zoals bijvoorbeeld stress, burnout, gespannen rug- en/of schouderspieren, hoofdpijn, rusteloze benen, pijnlijke onderrug, etc., zijn vaak het gevolg van gebeurtenissen die niet soepel zijn verlopen en die je onbewust hebt opgeslagen.

Door aandacht te geven aan de klacht, te zoeken naar de oorzaak  en de manier waarop jij tot op heden met de klacht bent omgegaan, wordt duidelijk welke betekenis aan de klacht kan worden toegekend. Niet alleen de klacht kan nu worden behandeld, maar ook wordt duidelijk wat je kunt of wellicht moet veranderen om de klacht niet meer te laten terugkomen. Of wat je, bij meer chronische aandoeningen, kunt doen om de pijn en/of andere ongemakken van een klacht te verminderen.

Massagetherapie kan verlichting geven bij onder andere de volgende ziektes en aandoeningen:

  • Lichamelijke klachten: zoals bijvoorbeeld rug- nek- en schouderklachten, RSI of KANS1, artrose, reuma, fibromyalgie
  • Psychosociale klachten: zoals bijvoorbeeld (mentale-)vermoeidheid, hoofdpijn, gebrek aan vitaliteit, stress, overspanning en burnout
  • Andere klachten zonder duidelijke medische- of psychosociale oorzaak

Massagetherapie is een natuurgerichte therapie en valt onder de complementaire  geneeskunde.

KANS is de nieuwe standaard voor RSI en staat voor Klachten Arm Nek Schouder

 
 
Webdesign by: Studio Reload