Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 

Even voorstellen

Ik ben Theo van Liempt. Vanaf 1 juli 2010 word ik door de BATC erkend als natuurgeneeskundig therapeut lichaamsgerichte therapieën en vanaf 1 januari 2015 ook door de MBOG als Orthomoleculair therapeut. Momenteel groei ik door naar een kPNI-praktijk. 

kPNI betekent "klinische Psycho Neuro Immunologie" en staat voor de samenhang tussen de drie belangrijkste factoren die uw gezondheid beïnvloeden te weten: 

  • uw brein, 
  • uw stofwisseling en 
  • uw immuunsysteem 

De kPNI therapeut functioneert vanuit een integrale benadering en onderzoekt vanuit een evolutionair perspectief. Dus geen symptoom-bestrijding maar onderzoek naar de oorsprong en werkelijke oorzaak van uw aandoening.

Van oorsprong ben ik bedrijfsmaatschappelijk werker en heb ik gewerkt bij het Ministerie van Defensie (Militair Sociale Dienst), Gemeente- en later Regiopolitie Rotterdam Rijnmond en vanaf november 1999 als zelfstandig gevestigd bedrijfsmaatschappelijk werker in mijn eigen bedrijf Cirkel Management. Ooit, aan het begin van mijn werkzame leven, ben ik begonnen in beroepsdienst van de Koninklijke Marine, het dienstvak fotograaf. 

Het vak van hulpverlener heb ik voornamelijk geleerd bij de M.S.D./Marine. Bij de politie heb ik veel geleerd op het gebied van functie- en traumagerelateerde hulpverlening, waar ik aan de wieg heb gestaan van de ontwikkeling van Bedrijfsopvang bij de Politie. Onder het motto: “De beste hulpverlener werkt naast je” heb ik een actieve bijdrage geleverd aan de opbouw en organisatie van Bedrijfsopvang bij de Politie, “Collega’s helpen collega’s na een ingrijpende en/of traumatiserende gebeurtenis”, zoals bijvoorbeeld een ernstig verkeersongeluk, een mislukte reanimatie of een schietincident . Als zelfstandig  gevestigd bedrijfsmaatschappelijk werker heb ik veel geleerd over de verschillen tussen bedrijven en de invloed van bedrijfscultuur op de persoonlijkheid van de mens in het bedrijf en omgekeerd. 

Rode draad in mijn visie en ontwikkeling als hulpverlener is, dat ik actief luister naar het individuele verhaal van de hulpvrager en daarbij als vanuit een natuurlijke reflex, het verhaal plaats in de context van de hulpvragende persoon en zijn natuurlijke omgeving, zowel qua persoon, zijn of haar privé- als  werkomstandigheden. Ik zie mijzelf dus vooral als een holistisch functionerend hulpverlener. 

In 1999 heb ik een opleiding gevolgd voor Sportmasseur bij de 1e N.V.V.S. te Rotterdam en vanaf 2000 neem ik jaarlijks deel als sportmasseur aan de Vierdaagse te Nijmegen. Tijdens het masseren van de meestal behoorlijk verzuurde benen kwamen mijn kwaliteiten als hulpverlener vaak heel goed van pas en ontdekte ik hoe goed mentale en fysieke ondersteuning samengaan. Mede door deze combinatie, is voor mij de derde week van juli elk jaar weer een topweek. 

Omdat ik al geruime tijd een praktijk aan huis wilde, ben ik in september 2009 bij de I.V.S. Opleidingen te Dordrecht begonnen met de tweejarige dagopleiding voor Massagetherapie, BATC geaccrediteerd. Parallel ben ik tevens gestart met de opleiding HBO-Medische kennis welke opleiding ik in juni 2010 met goed gevolg heb beëindigd. Oktober 2010 ben ik begonnen met de opleiding voeding, eveneens BATC geaccrediteerd.  Sinds juli 2010 ben ik ingeschreven als gekwalificeerd natuurgeneeskundig therapeut bij de BATC en heb ik ook mijn AGB-code (Vektis) verworven, waardoor mijn behandelingen geheel of gedeeltelijk kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 
 
Webdesign by: Studio Reload